Hrvatski radio

Radio Sljeme

Bandić s poduzetnicima o GUP-u

10.02.2014.

17:46

Autor: Davor Šalat, Ivan Hlupić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradonačelnik Milan Bandić održao je sastanak s gospodarstvenicima, a zatim i s predstavnicima Zagrebačkog holdinga oko izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Grada Zagreba i Sesveta. Pozvao ih je da se do 14. veljače, do kada traje prethodna rasprava, jave u Gradsku upravu sa svojim prijedlozima i potom uključe u javnu raspravu u prvoj polovici svibnja.

Bandić je u Gradskoj skupštini napomenuo kako je na njegovu inicijativu prije mjesec i pol dana poslano oko dvije tisuće pisama gospodarstvenicima u kojima su ih obavijestili da se ide u izmjenu i dopunu GUP-a, a kako bi od njih dobili povratne zahtjeve. Rekao je da su se danas sastali kako bi ih podsjetili da izvrše ono što je potrebno ususret izmjenama i dopunama tog strateškog dokumenta, te da im je Gradska uprava na raspolaganju. Izrazio je uvjerenje da će u srpnju ili kolovozu o izmjenama i dopunama GUP-a raspravljati i gradski zastupnici na sjednici Gradske skupštine, kako bi se GUP Grada Zagreba i Sesveta mogao donijeti prije jeseni.

"Ovdje će biti u idućih četiri mjeseca dosta diskusije na temu što je interes Grada, što je pogodovanje investitorima i što je politika Grada. Bit će puno demagogije, bit će svega. Sve je na stolu. Interes Grada je da budemo servis građanima i logistika poduzetnicima. Interes Grada je da u krizno i recesijsko vrijeme pomognemo ljudima da sačuvaju postojeća radna mjesta i da otvore koje novo. To je interes Grada - poštujući pritom Statut, Poslovnik, pozitivne propise, proceduru i zakone, pozitivne zakonske propise", istaknuo je Bandić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.