Hrvatski radio

Radio Sljeme

Bandić: "Sanacija Paromlina za 4-5 godina!"

22.07.2014.

08:52

Autor: Anamarija Knezović Kaurić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Bolje da je Paromlin parkiralište na kojem ljudi parkiraju za pet ili deset kuna dnevno, nego da stoji dimnjak koji nekome može pasti na glavu", rekao je gradonačelnik Milan Bandić najavivši da problem Paromlina neće biti riješen još četiri do 5 godina.

Na novinarsko pitanje postoji li plan obnove Paromlina i koje rokove taj plan propisuje, Bandić tvrdi da Ministarstvo kulture Gradu nije dalo nikakav rok. Ipak, dao je naslutiti da mu mišljenje Ministarstva i nije toliko važno: 

"Ako mi budemo slušali Ministarstvo nećemo to riješiti tako brzo kao što ćemo pratiti tempo i dinamiku naših projekata. Paromlin će biti riješen u sklopu međunarodnog natječaja sa Gredeljem, a jedan od glavnih projekata će biti gradska knjižnica".

Neki mediji navode i da je Ministarstvo kulture 15. srpnja Gradu Zagrebu poslalo rješenje i dalo osam dana da pokrene postupak odobrenja za obnovu i uređenje kompleksa Paromlin. Rješenjem je Gradu dan rok da, 180 dana nakon što dobije odobrenje za obnovu uskladi zatečeno stanje sa Zakonom o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara kako to propisuje
Gradski zavod za zaštitu spomenika kulture.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.