Hrvatski radio

Radio Sljeme

Besplatni parking za bicikle u Martićevoj

26.03.2014.

12:14

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Podružnica Zagrebačkog holdinga, Zagrebparking prošlog tjedna započeo je pilot projekt 'Biciklom u garažu'. Projekt je počeo u javnoj garaži u Martićevoj ulici, a prvih mjesec dana biciklisti će parkiralište moći koristiti potpuno besplatno.

Parkiralište "Gorica" u Martićevoj ulici ima 20 parkirališnih mjesta i nalazi se na nultoj etaži garaže. Ovaj pilot projekt se uvodi radi poboljšanja uvjeta odvijanja biciklističkog prometa na području Zagreba. Nakon isteka probnog roka od mjesec biti će određena visina naknade za satno, dnevno i mjesečno parkiranje bicikla, koja će korisnicima svakako biti prihvatljiva najavio je Robertino Ojdenić iz odnosa s javnošću Zagrebparkinga..

"Svakako ćemo uzeti u obzir mišljenje korisnika, tako da pozivam sve koji su voljni ispuniti anketu i na taj način ćemo uzevši u obzir mišljenje koje će dati korisnici i nekakvu našu viziju kako bi to trebalo izgledati formirati cijene, te eventualno još povoljnije uvjete staviti".

Uspije li ovaj pilot projekt privući veći broj građana koji bi svoje bicikle ostavljali u garaži u Martićevoj postoji mogućnost da otvorimo i druge garaže u gradu dodao je Ojdanić..

"Mi ćemo vidjeti sada u mjesec dana kakva će biti reakcija, pokušati ćemo formirati cijene popraviti uvjete i nakon toga nadamo se da ćemo nastaviti sa projektom u svim našim garažama u gradu"...

U slučaju krađe bicikla Zagrebparking neće snositi nikakvu odgovornost.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.