Hrvatski radio

Radio Sljeme

Biciklistička ruta Greenway

06.09.2022.

14:25

Autor: Radio Sljeme

Savski nasip, Zeleni most

Savski nasip, Zeleni most

Foto: Radio Sljeme / Radio Sljeme

Počinju radovi na pješačko - biciklističkoj turi Greenway, najavio je danas gradonačelnik Tomislav Tomašević. Riječ je o dijelu biciklističke rute, inače duge 130 kilometara, koja je zamišljena od granice sa Slovenijom, a koja bi prolazila i kroz Zagreb. 

Dionica je vrijedna 6 milijuna kuna i većinom se financira kroz EU fondove. Suradnike i medije gradonačelnik Tomislav Tomašević okupio je na Kajzerici, s južne strane Savskog mosta, mjestu gdje počinje buduća Greenway ruta. Radovi će trajati tri mjeseca, a u budućnosti bi se trebala protezati prema istoku, preko Mosta slobode i Mosta mladosti do Domovinskog mosta. 


- Ovdje će se na kruni nasipa napraviti biciklistička staza, bit će zelene boje kako bi se uklopila u zelenilo, bit će od eko asfalta što je jedan od prvih puta da se u Hrvatskoj uopće koristi eko asfalt, imat ćemo i odmorište i stalke za bicikle, vodu, LED rasvjetu, tako da je to doista znatno unaprijeđena infrastruktura za bicikle, ali i za pješake - najavio je gradonačelnik Tomašević. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.