Hrvatski radio

Radio Sljeme

Biciklom na posao - diljem Hrvatske

09.05.2016.

09:16

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Biciklom na posao" - naziv je prve i najveće nacionalne kampanje u organizaciji Sindikata biciklista. Sve je počelo jutros, a traje do 2. lipnja. Organizaciju potpisuje Sindikat biciklista. Moto kampanje je Love to ride!

Riječ je o prvoj kampanji poticanja održivog prometa na području cijele Hrvatske. Svrha je potaknuti organizacije, tvrtke i njihove zaposlenike iz cijele Hrvatske na odabir bicikla kao bržeg, jeftinijeg i ekološki odgovornijeg sredstva za putovanje na i s radnoga mjesta.

Prošle je godine samo u našemu Gradu u kampanji sudjelovalo 425 organizacija i njihovih gotovo 4 tisuće i 140 zaposlenika.

Poziv BICIKLOM NA POSAO ove je godine na prošlotjednom predstavljanju uputio i ministar gospodarstva Tomislav Panenić, predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i prirode te predstavnik Veleposlanstva Kraljevine Danske.

Širimo prošlogodišnju zagrebačku kampanju na područje cijele Hrvatske!
Organizacije iz cijele Hrvatske, njihovi odjeli i zaposlenici mogu sudjelovati u kampanji promidžbe bicikla kao prijevoznog sredstva pomoću programa Love to Ride - navedeno je to na stranicama biciklističke kampanje gdje je moguće pronaći i više pojedinosti te informacije o tome - kako se priključiti. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.