Hrvatski radio

Radio Sljeme

Bivša suradnica optužuje županicu Lovrić Merzel za korupciju

02.02.2014.

15:51

Autor: HRT/Ivan Hlupić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Po nalogu Marine Lovrić Merzel, dvije godine sudjelovala sam u izmišljanju radnih mjesta, izdavanju lažnih računa i kupovanju oporbenih čelnika, kazala je bivša šefica njezina kabineta Jasmina Jovev u HTV-ovoj emisiji 'Nedjeljom u 2'.

Za jednu obiteljsku proslavu županice dobila je naređenje da se plati novcem sa stavke za Dan branitelja. Ne moram uopće govoriti da te godine nije bilo nikakvog domjenka za Dan branitelja - rekla je Jovev.

Jednom je prilikom dobila direktnu naredbu županice da se jednoj osobi isplati 15.000 kuna. Točno joj je objašnjeno kako se to treba obaviti. Izmislili smo događaj da je to domjenak na jednoj velikoj manifestaciji. Dotična osoba meni donosi račun, potpisujete se da je to obavljeno, odlazi u računovodstvo, plaća se... - ispričala je Jovev ekskluzivno voditelju Aleksandru Stankoviću.

Na službeničkom sudu Sisačko-moslavačke županije protiv Jasmine Jovev u tijeku je proces zbog optužbe za tešku povredu službeničke dužnosti i traži se otkaz njezina ugovora o radu. Tereti ju se da je javnosti otkrila detalje ugovora kojeg je Županija sklopila 2. listopada 2012. godine s Miroslavom Škorom u svezi njegova nastupa u mjestu Nova Subocka kod Novske, na svečanosti u povodu završetka radova na važnoj županijskoj prometnici. To je, prema tvrdnji optužbe, Jasmina Jovev napravila 10. studenoga prošle godine. Zanimljivo je da je upravo tog dana emitirana HTV-ova emisija 'Nedjeljom u 2' u kojoj je voditelj Stanković ugostio županicu Lovrić Merzel i, među ostalim, postavio joj i pitanje o tom slučaju. Jovev je u današnjoj Stankovićevoj emisiji već najavila kako će za deset dana, kada se sudski proces treba nastaviti, ostati bez posla.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.