Hrvatski radio

Radio Sljeme

Bivši radnici Sljemena - protiv Bandića

27.10.2014.

08:19

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Za danas je najavljeno i održano mirno okupljanje bivših radnika društva "Sljeme" i malih dioničara ispred USKOK-a u Gajevoj. Posjeduju dokumentaciju koja bi mogla dodatno teretiti gradonačelnika Milana Bandića.

Radnici su naveli da posjeduju dokumentaciju koja upućuje da je 2005. Milan Bandić, uime Grada, isplatio 35 milijuna kuna iz gradskog proračuna za plaće i otpremnine kako bi zaustavio već pokrenuti stečaj "Sljemena" čime je otvoren put nestanku vrijednih strojeva i ogromnih zaliha mesa, a potom i rasprodaje "Sljemenovih" nekretnina procjenjenih na 186 milijuna kuna - prenjela je još jučer HINA. 

Radnici posjeduju i ništavni kupoprodajni ugovor na temelju kojeg se Grad Zagreb upisao kao vlasnik tvornice s postrojenjima, te vjeruju da USKOK treba istražiti gdje je završio novac i u kojoj mjeri je najveći dioničar "Sljemena" Finagra suodgovoran za uništenje "Sljemena".

USKOKU su. doznali smo, u međuvremenu - predali navedenu dokumentaciju i nadaju se pokretanju stvari s mrtve točke. U prilogu poslušaje izjave nekolicine radnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.