Hrvatski radio

Radio Sljeme

Botanički vrt otvorio vrata posjetiteljima!

28.03.2014.

14:32

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Oaza zelenila, raznolikog bilja i cvijeća, u samom središtu našega Grada - Botanički vrt PMF-a ove godine slavi svoj 125. rođendan. Svoja vrata posjetiteljima je otvorio upravo jutros u 9 sati.

Ove je godine vrt svoja vrata otvorio nešto ranije, no obično. Posjetiti ga možete već predstojećeg vikenda i to od 9 do 19 sati. Pozivnicu je, gostujući programu Radio Sljemena uputia i voditeljica Botaničkoga vrta Biserka Juretić, istaknuvši kako je vrt moguće obići svakog radnog dana i vikendom od 9 do 19. sati, izuzev ponedjlejka i utorka kada su vrata vrta otvorena od 9 do 14.30.

Uobičajeno je da uskoro nakon otvaranja slijedi i prodaja bilja. Ove godine zainteresiranima će to biti omogućeno od sredine idućega tjedna. Ove godine dodajmo, vrt će proslaviti okrugli 125. rođendan. U povodu toga zamišljena su brojna događanja. Naša sugovornica Juretić, spomnula je: Tjedan botaničkih vrtova i arboretuma Hrvatske, različite botaničke radionice te brojne stručne skupove. U povodu okruglog rođendana Hrvatska pošta izdala je prigodnu - prvu mirisnu marku, koja će biti predstavljena u Vrtu u utorak, 1-oga travnja.

Više o svemu moguće je pronaći na internetskim stranicama vrta - hirc.botanic.hr

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.