Hrvatski radio

Radio Sljeme

Brže iz Sopnice Jelkovec prema gradu

17.01.2014.

12:01

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U našoj emisiji "Zagrebi po Zagrebu" slušatelji su izrazili želju za uvođenje izravne ZET-ove autobusne linije Sopnica Jelkovec - Glavni kolodvor. Ta će linija "pričekati", ali ZET od 3. veljače uvodi dvije linije iz Sopnice Jelkovec prema Sesvetama i prema Dupcu.

Velike su šanse za uspostavu linije Sopnica Jelkovec - Glavni kolodvor iako se još uvijek ne zna točan datum, rekao je glasnogovronik ZET-a Tomislav Jurić i najavio da: "Od 3. veljače kreću izravne linije Jelkovec - Dubec i Jelkovec - Sesvete. U ovome trenutku treba napraviti neke preinake na terminalu Glavni kolodvor, jer sama linija mora imati u onom fizičkom, tehničkom smislu svoje stajalište, svoje ugibalište i svoju oznaku. Nakon toga će internom reorganizacijom ZET-ovih trasa, kadrova odnosno vozača započeti i ta linija Glavni kolodvor - Jelkovec."

Zahvaljujući novim autobusnim linijama koje počinu voziti od početka sljedećega mjeseca stanovnici Sopnice Jelkovec više neće morati dolaziti prvo do Sesveta da bi se došlo do tramvaja, brže će se stizati do Dupca. "To će podići kvalitetu ne samo prijevoza ZET-ove prometne mreže, nego, usudio bih se reći, kvalitete života u tom djelu Zagreba", zaključio je Jurić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.