Hrvatski radio

Radio Sljeme

Čička Poljana odsječena!

19.02.2014.

18:48

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Čičkoj Poljani stanje je iz sata u sat sve gore. Počele su evakuacije, vatrogasci i civilna zaštita stanovnicima dijele hranu i piće. Većina cesta je poplavljena, a razina vode viša je od one za vrijeme prošlogodišnjih poplava. Promet je otežan. Stanovništvo s poplavljenog područja spremne su prihvatiti Dvorana Osnovne škole Vukovina i dvorana sportskog centra u Velikoj Gorici .

Zapovjednik velikogoričkog stožera za zaštitu i spašavanje Stjepan Kos ponovno je upozorio mještane da podignu namještaj u ugroženim kućama i osiguraju dovoljnu količinu lijekova i osnovnih potrepština te paze na mogući doticaj vode sa strujom. Zapovjednik velikogoričke Vatrogasne zajednice Boris Turan napomenuo je da vatrogasnih snaga ima dovoljno i da rade koordinirano. Za sve potrebe građani se mogu obratiti Stožeru za zaštitu i spašavanje kod Stare škole ili na telefon 112.

I dalje je kritično na području Sisačko-moslavačke županije

Sisačko-moslavačka županija se već deveti dan brani od poplava. Zaobalne vode već su ugrozile kuće u sisačkim prigradskim naseljima. Ponavlja se scenarij od prije 10 mjeseci. Mještani su ogorčeni, a najavljuje se i novi vodeni val. Nasipi su razmočeni i na rubu izdržljivosti. 'Najavljen je dolazak još jenog vodenog vala iz Slovenije. On bi trebao biti na razini ovoga ili nešto veći, no s obzirom na stanje ukupne zapunjenosti Kupe, Save te svih retencija koje u sebi sadržavaju gotovo milijardu kubičnih metara vode  - svaki novi val može napraviti poteškoće u ovom branjenom području', izjavio je voditelj Glavnog centra za obranu od poplava Zoran Đuroković.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.