Hrvatski radio

Radio Sljeme

Dan je Sveučilišta

03.11.2014.

11:51

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dan je Sveučilišta u Zagrebu. Nakon polaganja vijenaca i odavanja počasti preminulim profesorima i studentima na groblju Mirogoju - sveučilišna se delegacija uputila u u aulu Rektorata Sveučilišta.

Tamo je u tijeku Svečana sjednica Senata. Program je započeo će pozdravnim govorima visokih uzvanika, nakon čega se prisutnima obratio i rektor Sveučilišta u Zagrebu  prof. dr. sc. Damir Boras i to - izlaganjem na temu Sveučilište u Zagrebu na početku 346. akademske godine. Gostujući u našemu programu rektor Boras otkrio je koliko mu puno znači dnašnji dan.

"...Jako sam sretan, ovo je 346-ta godišnjica Sveučilišta...Sretan sam da je Sveučilište pokazalo svoju jedninstvenost...okupilo se jako puno i dekana i studenata...i to mi daje nadu da ćemo u tom smjeru nastaviti i dalje..." - poručio je rektor Boras.

Na svečanoj sjednici 20 profesora Sveučilišta u Zagrebu primit će počasno zvanje i titulu professor emeritus te će biti dodijeljene nagrade „Fran  Bošnjaković“ i „Andrija Mohorovičić“ za 2014. godinu.  Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras na svečanoj sjednici dodijelit će iposebna priznanja studentima i profesorima Sveučilišta.

Program obilježavanja Dana Sveučilišta nastavit će se u 17 sati, kada će se na svečanosti u auli Rektorata dodijeliti spomen medalje redovitim profesorima Sveučilišta u Zagrebu umirovljenima u akademskoj godini 2013./2014.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.