Hrvatski radio

Radio Sljeme

Do svibnja 2500 otkaza u Holdingu i Gradskoj upravi

10.09.2014.

12:51

Autor: Irena Dizdarević, Anamarija Knezović Kaurić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Broj zaposlenih u Zagrebačkom holdingu i Gradskoj upravi - do svibnja iduće godine - smanjit će se za čak 2500! Izjavio je to gradonačelnik Milan Bandić u našoj emisiji "Zagrebi po Zagrebu" ne otkrivajući način na koji će "rezati" zaposlene u gradskoj administraciji.

Najavljena porezna reforma, kojom bi najveći gubitnici bili proračuni gradova i općina, nije iznenadila nadležne u Gradu. Gradonačelnik Milan Bandić ističe da su se već prije ljeta pripremili na taj financijski udarac, ali on se neće odraziti na visinu cijena komunalija niti na visinu prireza.   

No, najavio je da će svoje radno mjesto u Holdingu i Gradskoj upravi, do svibnja iduće godine, izgubiti čak 2500 ljudi, a plaće će se snižavati od 4 do 15 posto. 

"...smanjenje troškova svih ureda, službi i zavoda od 7 do 10 posto u pripremi prvog i drugog čitanja proračuna grada Zagreba kao i subvencija i troškova unutar Holdinga. Znači, mi ćemo u Gradu i Holdingu, negdje do svibnja iduće godine, imati preko 2500 ljudi manje. A to je velika stvar, znate? Moramo provesti istinske reforme, a mi to u Gradu Zagrebu možemo" - pojasnio je gradonačelnik.

.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.