Hrvatski radio

Radio Sljeme

Dodatni radovi za kanal oborinske odvodnje

13.08.2014.

19:11

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U povodu završetka radova, gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je lateralni kanal oborinske odvodnje u Cerskoj ulici u Sesvetskom Kraljevcu, izgrađen za prihvat velikih količina oborinskih voda koje se slijevaju s povišenog šumskog područja u urbanizirano područje Sesvetskog Kraljevca.

Od ukupno izgrađenih 1700 m kanala, gradonačelnik obišao je oko 400 metara koja su, kako su upozorili vlasnici obližnjih kuća, nedovoljne dubine. Provjerivši situaciju na terenu, gradonačelnik je suradnicima dao nalog da se nedostaci uklone u najkraćem mogućem roku, tako da bi kroz tjedan dana trebao biti produbljen problematičan dio kanala a okolni rukavci priključeni na glavni kanal. Također, cijevni propust ispod Cerske ulice bit će proširen kako bi kroz njega mogla proći veća količina vode.


Kako se čulo od predsjednika Vijeća gradske četvrti Sesvete Marijana Tomurada, kanal je bilo nužno napraviti da bi se od poplava zaštitio novosagrađeni dio Sesvetskog Kraljevca kojeg čini oko 100 domaćinstava: "Sve površinske vode slijevale su se od Cerja, kroz šumu, direktno na ove kuće južno od nas. Ovim projektom, vrijednim gotovo milijun i pol kuna, spašeno je stotinjak kuća od nedaća vezanih uz poplave."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.