Hrvatski radio

Radio Sljeme

Dogodine - besplatni udžbenici za sve srednjoškolce

02.07.2014.

11:36

Autor: Anamarija Knezović Kaurić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sve zagrebačke osnovnoškolce, kao i srednjoškolce iz obitelji s troje i više djece, na klupama će u rujnu dočekati besplatni udžbenici. Iduće godine, roditelji svih zagrebačkih srednjoškolaca bit će oslobođeni tog troška.

Riječ je o gotovo 60 tisuća učenika osnovnih škola i 5 tisuća srednjoškolaca za čije je knjige ove godine iz proračuna izdvojeno skoro 62 milijuna kuna. Cijeli posao nabave udžbenika za njih će obaviti Gradski ured u dogovoru s nakladnicima, a učenici će samo "doći na gotovo".

Posebno dobra vijest dogodine očekuje i roditelje svih kategorija srednjoškolaca, rekao je za Radio Sljeme pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić:

"Od školske godine 2015/2016. će i svi zagrebački srednjoškolci dobivati udžbenike - bez uvjeta. Tako da idemo postupno u pravcu da zaista svi naši učenici imaju primjerene i standardizirane uvjete obrazovanja."

Ovogodišnji udžbenici će stići na klupe do 8.rujna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.