Hrvatski radio

Radio Sljeme

Domagoj Čavlović više nije direktor Cibone

11.10.2021.

12:47

Autor: Krešimir Vešnik/HINA

Goran Stanzl/PIXSELL

Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / -

Dosadašnji direktor Košarkaškog kluba Cibona Domagoj Čavlović podnio je ostavku na tu dužnost "iz osobnih razloga" neposredno prije održavanja skupštine kluba u ponedjeljak. Vršiteljem dužnosti imenovan je Mauro Lukić.

"Poštovani! Neposredno prije današnje Skupštine KK Cibona podnio sam ostavku iz osobnih razloga na mjesto direktora kluba koji su motivirani s jedne strane pat pozicijom u kojoj se nalazi klub u odnosu na pojedina tijela iznad samog kluba, a s druge strane iz razloga negativnih utjecaja na moju obitelj neprimjerenih pritisaka na mene kao direktora kluba. Ne želeći da taj pritisak utječe na kolege iz kluba, igrače, stručni stožer te na naše sadašnje i buduće partnere podnio sam ostavku želeći klubu ostvarenje svih zacrtanih ciljeva i puno sportskih uspjeha. Ujedno se zahvaljujem svim suradnicima s kojima sam sve ove godine zajednički proživljavao poneke neželjene trenutke, ali i puno lijepih trenutaka zbog kojih će Cibona ostati zauvijek u mom srcu", stoji između ostaloga u ostavci Domagoja Čavlovića.


U ponedjeljak su se članovima skupštine Krešimiru Gunjači, članu Uprave Erste Banke, Danielu Peršiću iz KK Cibona i predsjedniku Mladenu Bušiću, imenovanjem pridružili Ivan Artuković, predsjednik Uprave Franck d.d. i Jasmin Jurkovac, direktor prodaje u tvrtki Badel 1862. dok je iz skupštine na osobni zahtjev otišao Vjekoslav Šafranić.
Za članove Nadzornog odbora imenovani su Ivan Idžojtić i Velimir Vuga, dok Upravni odbor čine Mauro Lukić, Saša Turkalj i Luka Krkoč.


"Zadovoljan sam provedbom novih imenovanja u tijela kluba koja vidim kao veliki poticaj za još uspješniji razvoj i napredak KK Cibona. Pridružili su nam se iskusni stručnjaci za koje sam uvjeren kako će znanjem i liderskim vještinama doprinijeti uspješnom djelovanju kluba. S druge strane, iako u potpunosti razumijem njegove osobne razloge, nisam nimalo sretan zbog ostavke direktora kluba. Unatoč nekim neprimjerenim vanjskim pritiscima i pojedinačnim prozivkama, mišljenja sam kako je direktor Čavlović bio glavno vezivno tkivo svih sastavnica kluba te kako je, u iznimno turbulentnih osam godina za klub ostvario puno bitnih doprinosa za KK Cibonu, kulminacija kojih se ponajbolje reflektira i na vrlo uspješan start nove natjecateljske sezone", izjavio je nakon skupštine predsjednik Cibone Mladen Bušić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.