Hrvatski radio

Radio Sljeme

Dražen Petrović kao "Okovani Amadeus" - o legendi se priprema mjuzikl

22.10.2019.

10:26

Autor: Magdalena Pongrac

Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / -

Legendarni košarkaš Cibone Dražen Petrović dobit će svoj mjuzikl. "Okovani Amadeus" o Petrovićevu životu trebao bi biti gotov na današnji dan iduće godine odnosno na njegov 56. rođendan. Danas u podne u Ciboninom tornju održat će se premijera spota "Dražen za sva vremena".

Pjesma i spot "Dražen za sva vremena" samo su uvertira u veliki projekt o zanimljivom životu i karakteru Dražena Petrovića o kojem javnost jako malo zna, rekao je jedan od autora Dražen Runje - Radi se o paraleli s antičkom tragedijom, to nije mjuzikl u klasičnom smislu te riječi nego je to poveznica s Eshilom i "Okovanim Prometejom" i to će biti jedna nova forma - suvremena antička tragedija s glazbom. Dražen je kao košarkaš poznat na cijeloj kugli zemaljskoj, pogotovo u Hrvatskoj kao naš, kao najveći sportaš stoljeća i najbolji košarkaš Europe svih vremena. No njegova pozadina koja ga je činila onime što on jest nije uopće poznata javnosti. Dražen zaista ima nevjerojatne komponentne za ostvarenje tako grandioznog djela!

S obzirom na to da je Petrović igrao za NBA, plan je da mjuzikl izađe iz granica Hrvatske pa će prvi prijevod biti na engleski jezik, a ugledna lica iz kulturnog života Amerike pojavit će se i danas na premijeri spota koji će se nakon podne moći pogledati i na Youtube kanalu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.