Hrvatski radio

Radio Sljeme

Drugo lice invalidnosti

02.10.2014.

11:42

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije i Udruga za rehabilitaciju i edukaciju naziva -Visoki jablani predstavili su komunikacijsku platformu i u sklopu kampanje 'Drugo lice invalidnosti'- u Tribinama Grada Zagreba - održali javnu raspravu o provedbi Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom.

Nakon tribine na Kaptolu, najavljen je cijelodnevni prigodni program, kojemu je cilj - približiti javnosti aktivnosti i sposobnosti osoba s invaliditetom. Radno sposobnih osoba s invaliditetom u Hrvatskoj je 247 tisuća, dok je na zavodu za zapošljavanje njih 5 tisuća. Istaknuo je - gostujući u našemu programu Ante Raos iz Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije, upozorivši da je upravo brojka od 240 tisuća problem.

"...ne znamo gdje su, kakve su njihove kompetencije...i kako ih motivirati da postanu aktivni članovi zajednice... Ovaj naš projekt želi pokazati da smo kompetenti, da imamo i znanje i sposobnost..." - poručio je Raos.

Više o projetku i kampanji - potražite na - http://drugo-lice-invalidnosti.org/

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.