Hrvatski radio

Radio Sljeme

Dvomilijunti putnik u zračnoj luci Zagreb

17.10.2014.

16:08

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Međunarodna zračna luka Zagreb danas je zabilježila ovogodišnjeg dvomilijuntog putnika i to čak dva tjedna ranije nego prošle godine. Dvomilijunta ovogodišnja putnica je Jelena Raić koja je letom Austrian Airlinesa otputovala na vikend u Beč.

Predstavnici MZLZ-a i Austrian Airlinesa darivali su je tom prigodom s kuponom od 200 eura za kupovinu u duty free shopu i povratnim zrakoplovnim kartama za dvije osobe za Beč.

"Dvomilijunti putnik došao je ove godine čak dva tjedan ranije nego prošle godine, što je nastavak pozitivnog trenda rasta putnika. U kolovozu ove godine zabilježeno je čak 10 posto više putnika nego prošle godine, a pozitivan trend nastavljen je i u rujnu", rekla je Ivana Akmadžić, izvršna direktorica za zemaljske usluge u MZLZ-u. Dodala je da u MZLZ-u očekuju dobre rezultate i u zimskom razdoblju.

Regionalni direktor grupe Lufthansa, uključujući Austrian Airlinesa, Hannes Steinacker naglasio je da austrijska zrakoplovna kompanija želi nastaviti s dobrom suradnjom sa zagrebačkom zračnom lukom koja traje već gotovo 45 godina i sudjelovati u rastu hrvatske zrakoplovne industrije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.