Hrvatski radio

Radio Sljeme

Egzotična zima u ZOO-u

06.12.2014.

13:48

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Zoološkom vrtu počeo je prigodni program naziva "Egzotična zima u Zoo vrtu" i trajat će sve do kraja veljače 2015. U sklopu njega održat će se: brojne radionice, zabavne igre te edukativni programi inspirirani zimskim životom životinja i ljudi, a posebno zanimljivo bit će druženje s alpakom Jassperom.

Poruka koja prati program je "Ma tko spava zimi?" jer, kako kažu u ZOO-u, iako padaju temperature i Maksimir će se polako zabijeliti, sve su životinje tu - neke u unutarnjim, a neke u vanjskim nastambama.

Najveća zvijezda ovogodišnje zime u ZOO-u zasigurno će biti alpaka Jassper. Naime, svakog vikenda u 10.30, 11.30, 13 i 14 sati posjetitelji, a posebno oni najmlađi, imat će prilike družiti se s mužjakom alpake, dragati ga i slikati se s njime, ističe u priopćenju iz zagrebačkog ZOO-a.

U ZOO-u kažu i da će djeca svake subote i nedjelje u "Domaćoj hiži" moći istražiti životinjski svijet dodirom. U edukativnom kutku edukatori su pripremili razne preparate, od krzna deve i vuka, perja i jaja raznih ptica, rogova antilopa i jelena pa sve do svlaka zmije te lubanja zvijeri i majmuna. Svakog vikenda edukativni kutak bit će posvećen drugoj temi, a u ZOO-u su sigurni da će najzanimljiviji biti kontakt sa zmijom, deguom, žabom, gušterom ili pak kukcima.

U "Traperskoj kolibi" posjetitelji ZOO-a, posebice djeca, moći će sudjelovati u edukativnim i kreativnim radionicama. Svakog vikenda za njih je pripremljena drugačija radionica. Među ostalim, izrađivat će se božićni ukrasi od prirodnih materijala, tragovi zvijeri i ostalih životinja u snijegu, raditi hranilice i kućice za ptice koje zalaze u naše vrtove i drugo.

Najmlađi posjetitelji moći će uživati i u bajkovitim pričama "tete Zime". U posebno uređenom prostoru božićnog ambijenta, svake subote i nedjelje u 14.30 sati, teta Zima čitat će bajke i basne, a posebnost cijelog doživljaja je što su najmlađi sudionici priče. Također, imat će priliku upoznati svijet lavova.

Nedjeljom u 13 sati posjetitelji zagrebačkog ZOO-a moći će sudjelovati u "Slasnoj radionici" na kojoj će pripremati hranu za životinje koju će posluživati životinjama i provjeriti kako uživaju u pripremljenim poslasticama.

Tijekom "Egzotične zime u Zoo vrtu" sve posjetitelje očekuje još mnogo iznenađenja, poručuju iz ZOO-a. Dodaju da će svi posjetitelji moći sudjelovati u velikoj nagradnoj igri "ZOO grudanje" u kojoj će moći osvojiti vrijedne nagrade, a proslava rođendana u ZOO-u, godišnja obiteljska ulaznica, majica ZOO vrta, samo su neke od njih.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.