Hrvatski radio

Radio Sljeme

Financijski problemi stišću "Udrugu dom nade"

05.04.2022.

11:04

Autor: Mario Mihaljević

Udruga u financijskim problemima

Udruga u financijskim problemima

Foto: Jurica Galoić / Pixsell

Jedini dnevni boravak za beskućnike u Zagrebu "Udruga dom nade" našao se u problemima. Projekti kojima se ova udruga financirala istekli su, a novi izvori financiranja znatno su ograničeni. 

"Udruga Dom nade" udruga je za beskućnike i druge socijalno marginalizirane skupine društva. Udruga desetu godinu provodi projekt dnevnog boravka za beskućnike, a kao i većina udruga financira se preko projekata. No, projekti imaju svoj početak i kraj što nam stvara probleme, objašnjava predsjednik "Udruge dom nade" Danijel Vuga


-Problem je što projekti imaju svoj početak i kraj, a onda se mi skupa sa našim beskućnicima kao Udruga nađemo na cesti, sa svojim stvarima bez novaca i sredstava za rad, natječaji često puta kasne. Primjer su europski projekti koje smo bi do sada provodili, 2018. godine smo aplicirali naše projekte, konkretno projekt dnevnog boravka, a tek 2020 smo dobili pozitivan odgovor i krenuli s realizacijom projekta-. -Udruga Dom nade od Grada Zagreba godišnje dobiva oko 30 tisuća kuna, što nije dovoljno niti za osnovne potrebe-, rekao je VugaPrograme Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.