Hrvatski radio

Radio Sljeme

Glasajte da Zagreb bude top destinacija

21.01.2014.

13:52

Autor: Nikolina Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Još jedno turističko priznanje za naš grad. Portal "Najbolje europske destinacije" uvrstio je Zagreb među 20 najboljih. Riječ je o nominaciji, a glasanje o pobjedniku se otvara sutra.

Na internetskoj stranici portala (www.europeanbestdestinations.org) glasanje će trajati od 22. siječnja do 12. veljače, izvijestili su iz Turističke zajednice grada Zagreba. Uz Zagreb su nominirani Amsterdam, Beč, Berlin, Barcelona, Bergen, Budimpešta, Cannes, Glasgow, Cipar, London, Madeira, Madrid, Milano, Porto, Pariz, Prag, Rim, Stockholm i Ženeva.

Te su destinacije, po objašnjenju portala European Best Destinations, odabrane temeljem podataka Eurostata i prema ocjeni stručnog suda organizatora. European Best Destinations je europska neprofitna organizacija sa sjedištem u Bruxellesu, osnovana s ciljem promicanja kulture i turizma u Europi.

Organizacijom ovog natjecanja u kojem glasači elektronskim putem biraju najbolje potiče se izvrsnost, a dobitnicima podiže imidž pa te destinacije privlače znatno više gostiju.

Iz TZGZ-a podsjećaju da je Zagreb od 2008. do danas bilježio stalni porast turističkih noćenja, odnosno 2008. ih je bilo 1,14 milijuna, a prošle godine 1,4 milijuna. Operativni marketinški plan turizma grada Zagreba 2011.-2016., koji je izradila tvrtka Horwath HTL, procijenio je da će tu brojku Zagreb ostvariti 2015., što znači da je ostvarena čak dvije godine ranije od predviđanja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.