Hrvatski radio

Radio Sljeme

Grad Zagreb Subotici

08.02.2014.

18:45

Autor: Jelena Römer

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izaslanstvo Sabora, Hrvatske matice iseljenika i Grada Zagreba boravi u Subotici.

Saborski zastupnik Ivo Jelušić, ravnatelj Hrvatske matice iseljenika Marin Knezović te izaslanstvo Grada Zagreba pozdravili su napore koje vojvođanski Hrvati ulažu u očuvanje nacionalnoga identiteta te obećali nastavak potpore projektima te zajednice.

Posjetili su sjedište Hrvatskog nacionalnoga vijeća u tome gradu te doznali kako zajednica ima najviše problema s uključivanjem u politički život Srbije te osiguravanjem udžbenika za učenike hrvatskih razreda.

Zadovoljstvo suradnjom s bačkim Hrvatima izrazila je viša savjetnica gradonačelnika Zagreba za društvene djelatnosti Biserka Bucković. Ona je kao predstavnica zagrebačkog gradonačelnika podsjetila da je Grad Zagreb osigurao značajna sredstva za kupovinu objekta Zavodu za kulturu vojvođanskih Hrvata te obnovu etno kuće u Tavankutu. Također, Zagreb godinama pomaže odlazak učenika hrvatskih odjela iz Vojvodine na ljetovanje u Hrvatsku te održavanje godišnje priredbe Prelo mladeži Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.