Hrvatski radio

Radio Sljeme

Gradonačelnik Bandić ponovno o parkiranju

12.03.2014.

15:22

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na početku emisije Zagrebi po Zagrebu gradonačelnik Milan Bandić, na novinarski se upit osvrnuo na jučerašnju nepravomoćnu presudu protiv bivšega premijera Ive Sanadera i HDZ-a. Vezano uz neodgovorno ponašanje nije se mogla izbjeći tema - natječaja za nabavu službenih automobila za Gradsku upravu. S druge strane odgovornost, odnosno osjetljivost prema građanima Bandić je pokazao najavom pojeftinjenja parkiranja.

"...Bačena je ljaga na javni posao u ovoj zemlji, na zemlju..." - tim se riječima gradonačelnik Milan Bandić osvrnuo na jučerašnju presudu. U nastavku je komentirao i poruku sutkinje Ivane Čalić, koja je naglasila kako je navedena presuda poruka svima koji su na vlasti da se korupcija i pljačka, niti na lokalnoj niti na državnoj razini više neće tolerirati. "...Naša intencija i mene kao prvog čovjeka Grada je da je istina spora, ali dostižna...." - poručio je gradonačelnik.

Vezano uz neodgovorno ponašanje, u doba krize ponovno je otvoreno pitanje natječaja za nabavu službenih automobila za Gradsku upravu. Bandić je na njega odgovorio isticanjem činjenice da su 2008. smanjili broj automobila s 221 na 92. "...Drugo natječaj je u tijeku, vidjet ćemo hoće li se provesti do kraja... i treće jedina smo jedinica lokalne samouprave koja je... za dva posto smanjila uposlenost u administraciji..." - poručio je prvi čovjek grada.

S druge strane, odgovornost prema našim sugrađanima gradonačelnik je pokazao najavom pojeftinjenja parkiranja. "...sad ćemo ići s cijenom dolje - parkiranja u garažama i po zonama i najvjerojatnije proširenje zona parkiranja na cijeli Grad. Cijene povlaštenih mjesečnih i godišnjih karata po zonama smanjit će se 15 do 20 posto..." Za najmanje isto toliko pojeftinit će i redovne parkirne karte - najavio je Bandić.

I na kraju, s obzirom na veliki broj predanih, a još uvijek neplaćenih rješenja za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata, prvi čovjek grada apelirao je na građane da što prije plate naknade, kako bi proces legalizacije išao zacrtanim tijekom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.