Hrvatski radio

Radio Sljeme

Gradonačelnikova čestitka i pozivnica!

29.04.2014.

18:37

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Čestitajući Zagrepčankama i Zagrepčanima, te radnicama i radnicima Međunarodni praznik rada, gradonačelnik Milan Bandić, uputio im je i poziv na tradicionalnu proslavu u Maksimir s početkom u 11 sati.

 

"...U vremenima u kojima pozitivne vijesti izostaju, u kojima se gube radna mjesta, a negativni gospodarski trendovi nas i nadalje prate, od nas se traži da ne posustajemo i da skupimo glave, pokažemo složnost i ustrajnost u stvaranju pretpostavki za promjenu smjera, promičemo rad, zajedništvo i solidarnost, da koristimo sve potencijale, kako bismo ostvarili boljitak društva i svih naših građana. Svjesni smo nužnosti prilagodbe okolnostima te da egzistenciju i razvoj ne možemo temeljiti na kreditima, dijeleći nezarađeno i honorirajući nerad. Ali, radom i znanjem moramo mijenjati okolnosti, stvarati pozitivno ozračje za razvoj, reforme, promjene. I pri tom, nikad ne smijemo zaboraviti na solidarnost s najslabijima i najosjetljivijima, kojima nužni reformski potezi mogu dodatno otežati i ugroziti egzistenciju.

Uvjeren sam da možemo, da imamo snage za reforme i za ozdravljenje gospodarstva, za stvaranje neophodnog samopouzdanja i za promjene kojima ćemo vratiti sigurnost u naše domove i u našu svakodnevicu.

U tom uvjerenju, drage radnice i radnici, drage Zagrepčanke i Zagrepčani, pozivam vas da u Maksimiru, u četvrtak, od 11 sati, zajedno proslavimo međunarodni Praznik rada uz zabavni program i tradicionalni prvosvibanjski zagrebački grah..." - stoji u čestitki gradonačelnika Milana Bandića.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.