Hrvatski radio

Radio Sljeme

HDZ: Bandić je trebao "pojesti" snijeg na Sljemenu

25.01.2014.

14:04

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iz gradskog HDZ-a poručili su kako su Zagrepčani zatočenici velikih apetita gradonačelnika, za kojega kažu kako je bilo očekivano da će u "maniri sveprisutnoga spasitelja" 'pojesti' snijeg na Sljemenu kako bi se učenici iz Retkovca sigurno vratili kućama.

"Zabrinutost roditelja, neizvjesnost djece koja su krenula svojim kućama i ostala zatrpana u snijegu nisu ništa. Za sve njih brine njihov gradonačelnik koji zna što je za njih najbolje. Bilo bi očekivano da je u svojoj maniri sveprisutnoga spasitelja krenuo pješice da raskrči put i pojede snijeg kako bi sljemenska cesta bila opet prohodna", navode HDZ-ovci u priopćenju.

Osvrčući se na situaciju s učenicima iz Osnovne škole Retkovec, koji su jučer ostali "zatrpani u snijegu na Sljemenu" te su kućama vraćeni danas, ističu kako je Bandić učinio uslugu njihovim roditeljima, "te ponosno izjavljuje kako su djeca na toplome i jedva dočekala da uživaju u snijegu koji je već davno trebao zabijeliti obronke Medvednice".

U zagrebačkom HDZ-u pitaju se gdje su njihovi sugrađani u ambicijama gradonačelnika koji, ističu, slavodobitno najavljuje pohod na sve moguće izvršne funkcije u državi. "Dok grad Zagreb nije dobio ni centa iz europskih fondova, Milan Bandić, uvjeren u svoje mesijanstvo slavodobitno najavljuje pohod na sve moguće izvršne funkcije u Republici Hrvatskoj. A gdje su u čitavoj toj priči građanke i građani Zagreba", pitanje je koje u priopćenju postavlja zagrebački HDZ.

Navodi kako je Zagreb jučer s prvim obilnijim snijegom ostao u potpunoj prometnoj blokadi, a istovremeno je "na Pantovčaku Milan Bandić ispijao kavu u društvu svojih dojučerašnjih partijskih drugova Josipovića, Matića i Kotromanovića".

U tom smislu zagrebački HDZ podsjeća da su meteorolozi već prije deset dana najavljivali obilne oborine i tako dali dovoljno vremena svima da se pripreme na ono što dolazi, a da je lani Bandić izjavom "da će 'pojesti snijeg' nastojao pridobiti koji glas više u gradonačelničkoj kampanji".

Ove godine, ističu, Bandić je morao razmatrati neke druge teme pa "zadnjih tjedana papagajski ponavlja da želi biti gradonačelnik Hrvatske i svoje snage je usmjerio prema drugim dijelovima Lijepe naše, a Zagreb mu je u drugome planu". Gradski HDZ-u narednim mjesecima očekuje ponavljanje 'slučaja Ostojić', ističući da je, dok se aktualni ministar zdravlja Rajko Ostojić borio za mjesto gradonačelnika, hrvatsko zdravstvo tonulo "sve dublje i dublje".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.