Hrvatski radio

Radio Sljeme

Hoće li radnici Čistoće prihvatiti gradonačelnikove prijedloge?

31.01.2023.

19:40

Autor: HRT RadioSljeme

Gradonačelnik Tomislav Tomašević

Gradonačelnik Tomislav Tomašević

Foto: Slaven Branislav Babic / PIXSELL

Završio je sastanak gradonačelnika Tomislava Tomaševića i sindikata Čistoće te predstavnika radnika o preostalih šest zahtjeva, nakon što su radnici te komunalne tvrtke prošlog tjedna bili u štrajku. Kako se čini dogovor samo što nije postignut. 

- Razgovor je bio vrlo otvoren, ne samo na temu materijalnih prava nego i drugih tema koje bi se mogle i trebale unaprijediti u organizaciji rada same Čistoće. Prezentirali smo im što je dogovoreno na razini Holdinga, što to znači za njihovih šest zahtjeva o kojima smo se dogovorili da ćemo pregovarati nakon što se obustavi štrajk. Mislim da će radnici Čistoće biti zadovoljni - rekao je gradonačelnik Tomašević.


- Mi smo zadovoljni s onim što nam je prezentirano i to moramo provjeriti sa svim radnicima u podružnici da bismo dobili konačno odobrenje za ono što je ponuđeno i dogovoreno - istaknuo je predstavnik radnika Mumin Hodžić.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.