Hrvatski radio

Radio Sljeme

Hoće li vrtić i škole na Kajzerici biti gotove na vrijeme?

01.09.2014.

14:03

Autor: Davor Šalat

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mnoge stanovnike Kajzerice muči pitanje hoće li njihova djeca moći za tjedan dana krenuti u novi vrtić i škole, i gdje do tada zbrinuti jasličku djecu? Izvođači kasne s radovima, a gradonačelnik Milan Bandić uvjereva da će za sedam dana radovi na vrtiću te osnovnoj i srednjoj školi biti dovršeni.

Već danima stanovnici Kajzerice upozoravaju da radovi vjerojatno neće biti gotovi na vrijeme pa je neizvjesno kad će 480 vrtićke djece i oko tisuću školaraca u vrtićke prostore i školske klupe. Ognjen Golubić iz Udruge Za kaj? za Kajzericu, koja je bila inicijator gradnje vrtića i škola u tom dijelu grada, ističe da su građevinski radovi pri kraju, no još predstoji kompletno unutarnje uređenje vrtića:

"Još se na nekim mjestima postavlja keramika i inventar koji bi trebao biti potreban za vrtić nije unesen unutra. Hoće li to biti sve napravljeno u ovih sedam dana, jako je teško prognozirati. Koliko smo vidjeli jučer, nikoga u poslijepodnevnoj šihti nije bilo na gradilištu, što je jako ružno jer su u nekoliko navrata i tijekom mjeseci upozoravani izvođači radova kojima su i rokovi istekli ovih dana da požure. To se, međutim, nije dogodilo tako da je teško očekivati da bi djeca i u škole i u vrtić mogla krenuti u ponedjeljak", rekao je Golubić.   

Podsjećamo da je prekjučer u našem programu gradonačelnik Bandić pokušao odagnati sumnje roditelja da će zahtijevan kompleks na Kajzerici biti dovršen na vrijeme:

"Sve mora biti kao Wembley. Jesmo se dogovorili? Ne daj Bog i Majka Božja Bistrička da u ponedjeljak u 8 sati djeca ovdje ne uđu u osnovnu i srednju školu, a ovi mali kikići u vrtić. Bolje da nas nema. A ja sam poslovođa gradilišta, baufuerer. Je li u redu?", zaključio je Bandić.    

Ognjen Golubić ističe, međutim, da je najveći problem s djecom koja bi ove godine trebala krenuti u jaslice:

"Ja stvarno ne znam kamo će ti roditelji moći odvesti svoju djecu. Najteže je onima, naravno, koji nemaju tete-čuvalice ili bake, djedove koji će im moći pričuvati djecu", dodao je Golubić.  

Roditelji djece koja će krenuti u jaslice sve informacije mogu dobiti u Dječjem vrtiću Trnsko pod kojim će biti i vrtić na Kajzerici. Nadajmo se da će im od ponedjeljka, ipak vrata otvoriti novi vrtić, osnovna i srednja škola.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.