Hrvatski radio

Radio Sljeme

Holding - zasada - stabilan

24.10.2014.

09:15

Autor: Anamarija Knezović Kaurić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uhićenje gradonačelnika Milana Bandića i čelnika Zagrebačkog holdinga Slobodana Ljubičića "neće odmah utjecati na rejting Holdinga" - stoji u novom izvještaju agencije Standard & Poor's.

S&P vjeruje da će zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek i članica Uprave Holdinga Daniela Franić, koja trenutno ima moć potpisa uime Slobodana Ljubičića, osigurati kontinuitet izvršavanja dnevnih obveza kao i servisiranja kredita. U posljednje vrijeme, likvidnost Holdinga se poboljšava zahvaljujući oslanjanju na dugoročno financiranje. 

Ipak, ako bi ovakva situacija potrajala, rizik će rasti. Zagrebački holding prolazi kroz kompleksno restrukturiranje koje pomno nadzire Gradska uprava. Taj proces uključuje prodaju nekretnina, povećanje poreza, daljnje rezanje troškova i povećanje likvidnosti i podrazumijeva usku suradnju Grada i Holdinga...i dalje ćemo temeljito pratiti razvoj događaja oko uhićenja i moguće utjecaje koje bi to moglo imati na dnevnu operativu, likvidnost i restrukturiranje Holdinga."- stoji u izvještaju.

Cjelokupan izvještaj agencije Standard & Poor's pročitajte u privitku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.