Hrvatski radio

Radio Sljeme

Humanitarni konvoj za poplavljena područja

21.05.2014.

12:20

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U idućih desetak dana iz Zagreba prema potopljenoj Slavoniji krenut će konvoj humanitarne pomoći najavio je gradonačelnik Milan Bandić u emisiji Radio Sljemena "Zagrebi po Zagrebu". Bandić se u našoj emisiji osvrnuo i na snižavanje plaća u Zagrebačkom holdingu i Gradskoj upravi te o problemu krivotvorenja diploma.

U emisiji Radio Sljemena "Zagrebi po Zagrebu" gradonačelnik Milan Bandić komentirao je jučerašnju skupštinsku odluku da se iz proračunske zalihe Grada Zagreba uplati tri milijuna kuna na račun Hrvatskog Crvenog križa kako bi se pomoglo stradalom stanovništvu na poplavljenim područjima Hrvatske. Zagrebački Zavod za javno zdravstvo i druge gradske institucije bit će upućene na stradala područja kada se povuče voda. Veliko srce Zagreb je pokazao u Domovinskom ratu, pokazat ćemo ga i sada istaknuo je Bandić.

"Mogu najaviti da ćemo u idućih desetak dana formirati konvoj kamiona pomoći svakoj općini u Hrvatskoj Bosni i Hercegovini, a doći ćemo i do Obrenovca. Cijela mreža je isprepletena, radimo s vijećima gradskih četvrti, svi mjesni odbori su uključeni, Zagreb diše s onima kojima je pomoć potrebna, i sam ću osobno predvoditi taj konvoj".

Na sljedećoj sjednici Gradske skupštine trebala bi se donijeti odluka o sniženju plaća zaposlenicima Gradske uprave i Zagrebačkog holdinga. Bandić je ponovio da će ustrajati na smanjenju plaća u rasponu od 4 do 14 posto. Naši djelatnici moraju dijeliti teret krize s građanima dodao je Bandić.

"Plaće će ići sukladno veličini plaće i koeficijenta od 4 do 14 posto manje, slikovito rečeno, oni koji imaju do 5 tisuća kuna, imat će 200 kuna manju plaću, a gradonačelnik koji ima najveću plaću, imat će 2 tisuće kuna manju plaću. To je tako dok ne počne sunce jače grijati, dok ne stvorimo preduvjete za bolje punjenje proračuna."

Bandić se osvrnuo i na otkrivanje sve većih afera krivotvorenih diploma koje su zabilježene u Zagrebačkom holdingu. Borbu u otkrivanju zaposlenika s lažnim diplomama moramo nastaviti i tu kompromisa nema, rekao je Bandić.

"Tamo je preko 120 ljudi evidentirano da su falsificirali diplome odnosno svoju spremu, ja to ne mogu shvatiti, ja ne mogu shvatiti da netko može krivotvoriti diplomu i živjeti i raditi".

Kroz mjesec dana javnost ćemo informirati o otkazima i  kaznenim prijavama protiv zaposlenika Holdinga koji su se upustili u kazneno djelo, završio je Bandić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.