Hrvatski radio

Radio Sljeme

Inicijativa "Svetice za sve" protiv kampa

18.01.2014.

15:29

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Članovi inicijative "Svetice za sve" okupili su se u Sportsko rekreacijskom centru kako bi ponovno izrazili protivljenje odluci da Hrvatski nogometni savez i Grad Zagreb na tome mjestu izgrade kamp Hrvatske nogometne reprezentacije jer drže da je to protivno interesima sportaša, rekreativaca i svih Zagrepčana.

Izgradnja kampa je žestoka inicijativa gradonačelnika Milana Bandića da ispuni obećanja, ali ne prema građanima, nego neka druga, daleko od javnosti, istaknuo je Darko Stošić iz inicijative "Svetice za sve". Napomenuo je da je natječaj raspisan samo radi zadovoljenja forme i da su u njemu nestali gotovo svi sportovi, jer se daje koncesija na pet godina samo nogometu i atletici.

Očekujemo da se u utorak objave rezultati natječaja na kojem bi pobjednici vjerojatno trebali biti HNS i Atletski savez Dinamo. Taj projekt Nogometnog saveza o izgradnji kampa je neizvediv po nekim pravilima FIFA-e, upozorio je Stošić.

Odgovarajući na novinarski upit rekao kako im nije prihvatljivo preseljenje na Ravnice, što je ponudio gradonačelnik Bandić.

Goran Bilobrk iz Inicijative ustvrdio je da profesionalna elita želi građanima oduzeti vrlo vrijedno zemljište i da projekt nije odabran na demokratski način, jer je odluka donesena unaprijed. Građani nisu imali pravo izjašnjavanja, a i mjesni su odbori protiv.

SRC-u Svetice na kojem trenira i rekreira se najmanje 3000 sportaša, djece i rekreativaca, bit će nanesena velika šteta, upozorio je Bilobrk. Ustvrdio je da se pokušava umiriti jedan dio populacije kako bi se zauzeo SRC, a onda činilo što hoće.

Pokrenuto je potpisivanje peticije protiv izgradnje kampa i za sada imaju oko 4000 potpisa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.