Hrvatski radio

Radio Sljeme

Jakuševčani dobili rješenje za ekološku rentu

28.02.2014.

14:43

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Stanovnici Jakuševca dobili su rješenja za isplatu razlike naknade za umanjenu tržišnu vrijednost svojih nekretnina. Gradonačelnik Bandić Jakuševčanima se ispričao što naknade nisu dobili još prije Božića.

"Mi ćemo sve učiniti s Ministarstvom zaštite okoliša jer nemamo drugog izbora da do konca 2018.godine isplatimo posljednji novčić, mi moramo to napraviti. A ekološka renta će se isplaćivati, ne do 2018., već sve dok mjerenja budu pokazivala emisije plinova koja truju naše Jakuševčane", rekao je Bandić.

Novinare je zanimalo zbog čega je Bandić raspisao tri nova natječaja preko kojih će zaposliti 12 djelatnika. Novi djelatnici vodit će evidenciju korištenja vozila te zaprimati zahtjeve za vožnju. Bandić je novinarima odgovorio..

 "Ja vas molim da sačuvate svoje i moje dostojanstvo, meni nije niti zbog čega neugodno jer nisam napravio ništa loše, pa moramo imati nekoga tko će vozit".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.