Hrvatski radio

Radio Sljeme

Jeftine i kvalitetne domaće mandarine na Trgu bana Jelačića

08.11.2014.

08:00

Autor: Davor Šalat, Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ako hoćete kupiti izvrsne mandarine domaćih proizvođača po povoljnoj cijeni, dođite na Trg bana Jelačića od 8 do 13 sati.

Pet obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava iz doline Neretve na svojim štandovima prodaju mandarine koje su im preostale zbog gubitka ruskog tržišta. Kila svježe ubranih mandarina stoji tri kune. 

Od svih domaćih poljoprivrednika proizvođači mandarina pretrpjeli su najveću štetu zbog sankcija Europske unije Rusiji, kojima se morala pridružiti i Hrvatska. Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor istaknuo je da je riječ o široj akciji solidarnosti s domaćim proizvođačima, već održanoj u Splitu, Zadru i Čakovcu. Sutra se akciji pridružuje i naš grad:

"Od 8 do 13 sati na pet štandova na Trgu bana Jelačića bit će prigodna prodaja mandarina po prigodnoj cijeni od tri kune. Pozivam sve građanke i građane da se odazovu, prvo . da kupe kvalitetne mandarine prve klase, drugo - da kupe direktno od proizvođača, i treće - da pomognu našim proizvođačima", rekao je protekloga dana Kosor.        

Mandarine na glavnom gradskom trgu prodaje čak pet obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava iz doline Neretve. Njihova predstavnica Anđelina Dugandžić naglasila je važnost potpore domaćoj proizvodnji:

"Vraćam se kvaliteti koju imamo. Bilo bi šteta da to prođe neprimjećeno i da nam, na kraju krajeve, sve to skupa propadne", istaknula je Dugandžić.    

A što Darinko Kosor misli o ideji stalne prodaje domaće mandarine u našem gradu:

"Možemo razgovarati s našim tržnicama da se u sklopu tržnica i direktnih proizvođača napravi suradnja i da onda imamo stvarno našu mandarinu prve klase po nešto nižim cijenama nego što to možemo dobiti u trgovačkim centrima, a puno veće kvalitete. Ali to onda moramo ostaviti za iduću godinu i moramo ostaviti direktnom odnosu tržnica, Grada Zagreba i proizvođača, ali ovim primjerom pokazujemo da se to može", zaključio je Kosor.    

Može se, dakle, izravno kupiti povoljna i kvalitetna domaća mandarina, i to  od 8 do 13 sati na Trgu bana Jelačića.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.