Hrvatski radio

Radio Sljeme

Još danas udomljavanje pasa u King Crossu

16.03.2014.

14:35

Autor: Irena Dizdarević, Davor Šalat

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Još danas do 19 sati u Centru King Cross Jankomir traje velika akcija udomljavanja pasa, a akciju su, uz taj centar, organizirali gradsko Sklonište za nezbrinute životinje Dumovec te udruge za zaštitu životinja Noina Arka i Sedma od Devet.

Nezbrinuti psi, inače daleko od očiju javnosti u nekoliko azila u gradu i okolici, sada su svima pristupačniji u velikom trgovačkom centru. Upravo to je, uz dakako potporu medija, omogućilo lijep uspjeh akcije udomljavanja pasa. Martin Živković iz marketinga King Krosa:

"Mi smo već desetak pasa udomili. Dakle, to su podaci od jučer. Danas očekujemo da će biti barem još toliko. Mislim da je to dosta dobra brojke. Prema našim procjenama, jučer je bilo oko tri - četiri tisuće sudionika akcije pa sajam ima jako dobar odaziv", rekao je Živković.    

Zainteresirani mogu pse pogledati i udomiti još do 19 sati u spomenutom centru, ali i cijele godine u azilima u gradu i okolici:

"Pozivam sve slušatelje da se obrate svim azilima, a posebice onima koji su naši partneri ove akcije, a to su Dumovec, Noina arka i Sadam od devet, da putem njihovih internetskih stranica i brojeva telefona stupe s njima u kontakt, gdje mogu tokom cijele godine udomiti nekog psića. Naravno, ako stignu još i danas, da dođu ovdje, vide pse i možda nađu nekog za sebe. Mi, u ime centra, u suradnji s našim partnerima, omogućujemo najosonovniju opremu za udomljenog psa - povodac, ogrlica, zdjelice i veliku vreću hrane", dodao je Živković.      

A kako to inače izgleda u jednom od azila za pse opisala je Zorica Juričić iz Udruge i azila Noina arka koja:

"ima kapacitet blizu osamdeset pasa i uvijek smo puni uz to što su nam na čuvanju i na Veterinarskom fakultetu na obradi. A što se udomljavanja tiče, udome se psi pa se ljudi, nažalost, nakon nekog vremena predomisle pa vrate životinje. U prosjeku udomimo dvadeset životinja, to sam možda puno rekla, u mjesec dana", istaknula je Zorica Juričić. 

Na kraju poželimo da javnih akcija udomljavanja pasa bude još više i da ljudi psima vrate barem dio one ljubavi kojom su im oni privrženi.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.