Hrvatski radio

Radio Sljeme

Kako teku radovi na izgradnji i rekonstrukciji vodovoda i kanalizacije na području grada?

17.05.2022.

14:06

Autor: Radio Sljeme

Vodoopskrba i odvodnja

Vodoopskrba i odvodnja

Foto: Robert Anić / Pixsell

Vodoopskrba i odvodnja radi sustavno na području cijeloga grada kako bi u bliskoj budućnosti voda i kanalizacija došli do svakog kućanstva, rekao je direktor podružnice Davor Poljak u našoj emisiji "Gradska posla". Radi se u skladu s planovima koje dogovaraju s gradskim četvrtima.

Kada je u pitanju izgradnja kanalizacije u Lučkom, Poljak je pojasnio kako je glavna cijev dovedena prije desetak godina, a ostalo je priključiti sporedne ulice. Odgovorio je i na pitanje što je s dugo očekivanom kanalizacijom i obnovom vodoopskrbne mreže u ulici Pukleki u Gornjoj Dubravi. - Tamo je došlo do problema s imovinsko - pravnim odnosima. Već smo izmjestili vodoopskrbni cjevovod i stavili mimovod, međutim, radovi nisu počeli, a došla je zima. Kako se taj mimovod ne bi tokom zime smrznuo, mi smo vratili sustav odvodnje u prvobitno stanje. 


Plan je trenutno da Gradski ured ponovi natječaj i da se radovi ponove, dakle da se ugovori novi ugovor. Kad se izvedu radovi odvodnje, mi ćemo obnoviti sustav vodoopskrbe i ulica će biti gotova. Očekujemo da će to biti gotovo do konca godine - objašnjava Poljak.


Slične probleme imaju i stanovnici Ulice Sloge u Čučerju, potom na Ksaveru gdje je riječ o internom sustavu odvodnje za koje je Poljak također ponudio pomoć, kao i za dovođenje pitke vode na područje Šimunčevca.


- Tamo je osim cjevovoda trebalo napraviti i precrpnu stanicu, dakle voda po cijevima dođe do neke visinske kote i nakon toga nema dovoljno tlaka da bi mogla ići dalje. Na lokaciji gdje je bila predviđena precrpna stanica se pojavilo klizište. Onda je bilo dosta problema sa sanacijom tog klizišta, ali koliko ja znam, ta precrpna stanica je sad praktički gotova ili će biti gotova vrlo brzo i građani tog naselja će dobiti vodu - navodi direktor Vodoopskrbe i odvodnje.


Najavio je i skoru gradnju kanalizacije u Ulici Dubje na Perjavici, rekonstrukciju Ulice Podvinje te rješavanje dovoda pitke vode u Ulici Put Kamenim svatovima u Podsusedu.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Gradska posla

Uvijek provjereno i bez zadrške - o gradu i onima koje financiramo prirezom : "Gradska posla" slijede stope rado slušanih emisija Radio Sljemena gradske tematike. Budite s nama utorkom od 10 sati i 30 minuta. Urednik je Ivan Fedor.

Poslušajte u Slušaonici