Hrvatski radio

Radio Sljeme

Kampanja "Biraj svoje bitke"

03.03.2014.

10:50

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Biraj svoje bitke" naziv je kampanje protiv zlostavljanja životinja koju je pokrenuo azil Dumovec u suradnji s udrugom Prijatelji životinja. Kampanji su se priključila neka od najpoznatijih hrvatskih borilačkih imena - Mirko Cro Cop Filipović, ali i drugi borci koji nastupaju na predstojećem borilačkom spektaklu u Zagrebu: Mladen Brestovac, Igor Jurković i Mladen Kujundžić. Kampanju će popratiti jumbo plakati postavljeni na području Zagreba i diljem Hrvatske te video spot.

Sportaši, koji u svojim borbama moraju biti agresivni, u privatnom su životu odgovorni skrbnici životinja koji bilo kakvo loše postupanje prema životinjama smatraju neprihvatljivim. Borci su snimili kampanju te pozirali sa psima spašenima od zlostavljanja koji su privremeno smješteni u Skloništu za nezbrinute životinje grada Zagreba u Dumovcu, istaknuli su čelni ljudi iz udruge "Prijatelji životinja".

Borcima koji se uz dva treninga dnevno intenzivno pripremaju za veliki Glory borilački spektakl koji će se održati 8. ožujka nije bilo teško odvojiti vrijeme i podržati ovaj plemeniti cilj. Psi koji su sudjelovali u kampanji uživali su u pažnji boraca, a kroz kampanju im se povećava šansa da će ih netko prepoznati kao novog člana obitelji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.