Hrvatski radio

Radio Sljeme

Kod Buzina novo križanje i trgovački centar

20.05.2014.

22:32

Autor: Nikolina Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Konačno je završila rekonstrukcija raskrižja kod čvora Buzin. Radovi su počeli početkom travnja, a njihova vrijednost je oko 8 milijuna kuna s PDV-om.

Rekonstruiranu Aveniju Savezne Republike Njemačke, novosagrađenu Ulicu 1 i raskrižje kod čvora Buzin otvorio je  gradonačelnik Milan Bandić. Tom prigodom je otvorio i novoizgrađeni trgovački centar "Supernova" u kompleksu od 30.000 m2. Iz Grada napominju da će na taj način biti zaposleno 500 ljudi.


Tijekom rekonstrukcije zamijenjene su sve komunalne instalacije, postavljena je nova rasvjeta i novi semafori, istaknuo je pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Milan Rendulić.

O otvorenim prometnicama, gradonačelnik Milan Bandić je rekao da još nije sve završeno, te najavio da će na ljeto, od 15. srpnja do 15. kolovoza, jedan vikend to završiti, odnosno "srezati uzbrdicu do nadvožnjaka prema Ranžirnom kolodvoru". Dodao je da to sada ne mogu završiti "jer je ogromna gužva i ljudi bi još više jamrali".

Prilikom otvorenja Supernove donirano je 50.000 kuna za stradale u poplavama u Hrvatskoj. U tu svrhu se i prikuplja novac, a gradonačelnik Bandić je prvi u kutiju za donacije stavio 100 kuna i pozvao sve nazočne da se odazovu pozivu i pomognu poplavljenom stanovništvu u istočnoj Slavoniji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.