Hrvatski radio

Radio Sljeme

Konačno obnova Kapucinskih stuba!

26.05.2022.

14:32

Autor: AKK, Radio Sljeme

Devastirane Kapucinske stube

Devastirane Kapucinske stube

Foto: Leonard Topić / Slušatelj Radio Sljemena

Kapucinske stube, ili "Vještičje štenge", jedne su od drvenih stubišta kojim se skraćuje put do Gornjega grada, a vode od Mesničke vode do Matoševe ulice. Ime su dobile po kapucinima čiji su samostan i crkva bili na mjestu današnje zgrade Državnog hidrometeorološkog zavoda na Griču. Nažalost, njihovo trenutačno stanje ne služi nam na čast...

Nakon reakcije slušatelja, koji nam je poslao fotografiju potrganih drveni stuba, obratili smo se Gradskoj upravi s pitanjem kada su Kapucinske stube na redu za obnovu. 


Iz Gradskog stambeno-komunalnog gospodarstva odgovaraju: 


- Djelatnici GSKG-a izvršili su tehnički očevid kojim su na Kapucinskim stubama utvrđena oštećenja 6 drvenih gazišta. Prioritetno je izvršena privremena zamjena jednog polomljenog gazišta. Temeljem provedenog očevida izrađen je troškovnik za sanaciju predmetnih stuba te je proveden postupak nabave i izbor izvoditelja.


Sanacija Kapucinskih stuba izvest će se u roku od 15 dana, odnosno najkasnije do 10. lipnja 2022. godine zbog dobave i isporuke hrastovih gazišta. -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici