Hrvatski radio

Radio Sljeme

Koncentracija amonijaka u Heinzelovoj nije opasna

03.10.2014.

08:41

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Koncentracija amonijaka izmjerena u krugu bivše tvornice Zagrepčanke, u Heinzelovoj ulici ispod je maksimalno dopuštene razine i nije opasna za građane koji žive u okolici tvornice. Potvrdio je to gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Dojavu o curenju amonijaka vatrogasci su zaprimili u četvrtak, nešto prije podneva, a na intervenciju su izašla tri vatrogasna vozila i to: zapovjedno, navalno i kemijsko. Mjesto gdje curi plin vatrogasci su poslijepodne  polijevali vodenom maglicom kako bi spriječili širenje amonijaka. U međuvremenu ventili su zatvoreni ventili, a preostali bi plin tijekom današnjega dana, prema najavama trebao biti izvučen iz spremnika. Policija, kako doznajemo i dalje osigurava mjesto incidenta. 

Na terenu su i dežurni djelatnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, uprave za sanitarnu inspekciju Ministarstva zdravlja, policije, Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i Zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.