Hrvatski radio

Radio Sljeme

Korlaet: "Nismo za projekt Jarun panorama, no naslijeđen je od bivše gradske vlasti i mora u realizaciju"

24.05.2023.

14:03

Autor: Radio Sljeme

Lokacija Jarun Panorama projekta

Lokacija Jarun Panorama projekta

Foto: Igor Kralj / Pixsell

Mali Manhattan i Jarunski most - projekti su koji izazivaju prijepore u javnosti. Posebno bode u oči ideja o kompleksu nebodera koji bi trebali niknuti sjevernozapadno od remetinečkog rotora. O tome smo, između ostalog, govorili u emisiji Zagrebi po Zagrebu, u kojoj je gostovao zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet

Da se Korlaeta pita, neboderi sigurno ne bi bili uz nasip pored rotora. Ali okolnosti su takve da više nema izmjena. 


- Mi smo kao Skupština morali usvojiti neke akte koji su naslijeđeni. Nismo presretni s tim projektom jer mislimo da će prostor biti preizgrađen s previsokim zgradama. To će biti ogroman broj novih poslovno-stambenih jedinica, ali smo pokušali kompenzirati tu preopterećenost prostora nekim društvenim sadržajima. Zbog ovakvih stvari smo ušli u izmjene Generalnog urbanističkog plana, kako bi ovakve projekte ubuduće spriječili - kaže Korlaet. 


Pojasnio je i zašto gradska uprava nije zainteresirana za Jarunski most, unatoč idejnom projektu i ishođenoj lokacijskoj dozvoli, koja će se ipak morati dorađivati. 


- Trasa koja je ucrtana u sadašnjem GUP-u ide jako blizu jezeru. To je šesterotračni most s tramvajem u sredini, što je dobro, ali u Vijeću gradske četvrti i Mjesnom odboru nisu presretni s tom lokacijom. Pitanje je i tko bi koristio taj most - građani koji dnevno migriraju Zagrebu iz Jastrebarskog i Karlovca, ili je to most koji bi koristili naši građani kako bi došli iz jednog dijela grada u drugi. Pitanje je i bi li ovaj most privukao veću količinu prometa u druge dijelove grada. To su sve pitanja koja trebaju razjasniti prometni stručnjaci - navodi. 


Komentirao je i kritike slušatelja da se raspada osnovna škola na Kajzerici.


- Znam da se raspadaju ploče na istočnom pročelju škole. I to stvarno izgleda grozno. Škola je u planu obnove, no nije još na redu - ističe. 
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici