Hrvatski radio

Radio Sljeme

Kosor Hajdašu Dončiću: "Ne znate o čemu govorite!"

12.03.2014.

12:32

Autor: Anamarija Knezović Kaurić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zračna luka Zagreb i dalje je kamen spoticanja između ministra pomorstva, prometa i infrastrukture i šefa Gradske skupštine. Ovoga puta Kosor je prozvao Hajdaša Dončića da ne zna ništa o građenju.

Je li počela gradnja novog terminala zagrebačke zračne luke ili je ona još uvijek u fazi pripreme? To pitanje i dalje izaziva sukobe na relaciji Skupština - Ministarstvo. Nakon što je Darinko Kosor prozvao ministra Hajdaš Dončića da je potpisao "loš koncesijski ugovor" za upravljanje Zračnom lukom i da "ni tri mjeseca nakon potpisivanja ugovora nisu počeli ozbiljni radovi na novom terminalu", iz Uprave Međunarodne zračne luke su ga demantirali.

No, Kosor i dalje ostaje pri svome pa je u srijedu Hajdašu Dončiću uputio otvoreno pismo:

"Polazim u dobroj vjeri da, neovisno što ste ministar prometa i infrastrukture, niste u svom profesionalnom ili privatnom životu imali puno dodira s građevinskim radovima. Da ste imali, znali biste da se na lokaciji novog terminala Zračne luke Zagreb već tri mjeseca događa samo tzv. priprema gradilišta (postavljanje zaštitne ograde, kontejnera, rušenje drveća, ravnanje zemljišta!)

Pošto tzv. građevinski radovi traju već tri mjeseca nejasno je gdje je veliki iskop promjera novog terminala dubine cca 10 metara, prepun betonskih temelja iz kojih vire željezne armature, što bi značilo da se sve ove mjesece nešto ozbiljno radilo, no to nije tako, u što se možete i osobno uvjeriti ako  posjetite gradilište.

Radi usporedbe, u istom vremenskom periodu i pod istim vremenskim uvjetima radovi na trgovačkom centru IKEA u Rugvici doveli su, ne samo do iskopa i temelja već i do izgradnje cjelokupne betonske konstrukcije sve do krovišta.

Sličan igrokaz na gradilištu, očito i prema vašem saznanju, odigran je i u 12. mjesecu za potrebe medija (postoje arhivske snimke), a jučer je samo dobro ponovljen.

Ja ću i dalje pratiti rad koncesionara Zračne luke Zagreb, jer to moja obveza prema građanima Grada Zagreba. Stalo mi je da svi investitori budu dobro došli u Hrvatsku, ali da se jasno zna da nismo „banana“ država.

Povećanje naknada od 100% isključivo na trošak putnika i isplate bonusa (koje ste naglo povukli u ponedjeljak popodne na sjednici Skupštine društva!!!) za hrvatske direktore od naše ostvarene dobiti iz prethodnog razdoblja posebna je priča.

Ministre, pozivam Vas da već sutra posjetite gradilište, a ako me pozovete rado ću se sa Vama fotografirati pored „izvedenog iskopa i izgrađenih temelja“ novog terminala."- zaključio je Kosor u otvorenom pismu ministru Siniši Hajdašu Dončiću.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.