Hrvatski radio

Radio Sljeme

Kosor i Švaljek: u gradu neće biti organiziranog nereda

23.10.2014.

12:07

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor i zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek poručili su da "u Zagrebu neće biti organiziranog nereda" jer je skupštinska većina stabilna i uspjet će donijeti gradski proračun za iduću godinu.

"Skupštinska većina je stabilna i proračun za 2015. bit će donesen. Time želim otkloniti špekulacije onih koji žele da se proračun ne donese, onih koji žele da imamo u Zagrebu privremeno financiranje, onih koji žele da se redovno ne isplaćuju sredstva svim korisnicima gradskog proračuna", rekao je Kosor. Postoje oni koji bi željeli šestomjesečnu krizu i raspuštanje Gradske skupštine, kako bi se u gradu idućih pola godine bavili izborima, ali to se neće dogoditi, kazao je. Zagrepčanima je obećao da će Skupština i dalje normalno funkcionirati, kao i Gradska prava, Zagrebački holding i sve usluge koje građani trebaju dobiti.

Dajući nedvosmislenu potporu Švaljek, Kosor je kazao da su uspostavili redovnu koordinaciju Gradske uprave i Gradske skupštine oko normalnog funkcioniranja svih gradskih institucija, a jučer su održali operativni sastanak na kojem su dogovorili zajedničku pripremu nacrta zagrebačkog proračuna za iduću godinu.

Švaljek je najavila da će proračun za iduću godinu doživjeti određena unapređenja u odnosu na ovogodišnji - u pogledu forme, metodologije, kao i samog sadržaja.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.