Hrvatski radio

Radio Sljeme

Krenuo projekt BoB -Biciklom na autobus

25.10.2014.

10:21

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sa Britanskoga trga prijepodne je simbolčno krenuo pilot projekt BoB - punog naziva biciklom na autobus. Njime je trenutno omogućen besplatan prijevoz bicikala autobusom na linijama 102 - Britanski trg - Mihaljevac i 103 - Britanski trg - Kraljevac te na izvanrednoj autobusnoj liniji 140 za Sljeme, Mihaljevac – Tomislavov dom.

Unutar Civitasa, koji promiče učinkovitiji i čišći javni promet, u provedbu projekta - uključeni su: Grad, ZET, Sveučilište u Zagrebu i Park prirode Medvednica. A, cilj navedenog projekta koji inače financira Europska unija je poboljšanje biciklisičke infrastrukture.

Usluga je besplatana, a oni koji žele svoj bicikl prevesti autobusom, to samo moraju napomenuti vozaču. Tijekom provedbe pilot-projekta na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, najavljeno je -  provest će se istraživanje o dojmovima građana i vozača autobusa te daljnjim potrebama za ovom uslugom.

I upravo o ne/zadovoljstvu građana ovisi hoće li se projekt proširiti i na ostale linije. A, razlog odabira početnih linija za provođenje projekta - jest činjenica da su na brežuljkastim predjelima Zagreba.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.