Hrvatski radio

Radio Sljeme

Kultura turizma

08.05.2014.

10:27

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U dvorani Crni studio, Zagrebačkog plesnog centra u Ilici boj 10, u 11 će sati biti predstavljeni finalni programi projekta Kultura turizma, kojeg Turistička zajednica Grada provodi u suradnji s Gradskom uredom za obrazovanje, kulturu i sport.

Od 2010. godine, od kada je pokrenut u projektu je sudjelovalo 35 srednjih škola. Škole predlaže resorni Gradski Ured. To su uglavnom škole kojima ugostiteljstvo i turizam nisu primarni u obrazovanju. Dodjeljuje im se tema određenog projekta, koje škole, odnosno voditelji projekata razrađuju s učenicima. Pojasnila je tako, gostujući u našemu programu, sadržaj cjelokupnoga Projekta Kultura turizma, stručna suradnica u Turističkoj zajednici Ana Salopek

"...Turistička zajednica ima za cilj kod mladih ljudi potaknuti kreativnost, stjecanje novih znanja o gradu Zagrebu...znači da ponesu jednu ljubav prema Gradu i da ju prenesu tusistima..." - dodala je Salopek.

Predstavljanju finalnih verzija pojedinih programa projekta nazočit će i prvi čovjek Grada Milan Bandić te najboljim voditeljima programa i učenicima uručiti prigodna priznanja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.