Hrvatski radio

Radio Sljeme

Kvatrić - eksplozija na terasi kafića

24.01.2014.

10:38

Autor: Ivan Hlupić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U petak nešto iza ponoći Kvaternikovim trgom odjeknula je eksplozija u kojoj je potpuno uništena terasa ugostiteljskog objekta 'Požuri polako' u suvlasništvu Marijana Ćurkovića. Nije bilo ozlijeđenih.

Materijalna šteta je prilična, u potpunosti je uništen šator i kompletan inventar kafića čija terasa se protezala duž cijele zapadne strane Kvaternikova trga. Oštećena su i stakla na izlozima 'Školske knjge' i frizerskog salona, te jednog stana na prvom katu susjedne zgrade. Suvlasnik Ćurković odbacio je nagađanja da je na terasu podmetnuta bomba, te je eksploziju povezao s plinskom bocom koja se nalazila na terasi.

Očevid i dalje traje pa zagrebačka policija zasad daje samo šture informacije. Zlatko Ančić iz Ureda za odnosa s javnošću Policijske uprave zagrebačke: "Iz zasad neutvrđenog razloga došlo je do požara terase ugostiteljskog objekta koji se, potom, proširio i na krovište. Nakon požara došlo je i do eksplozije, ali nije bilo ozlijeđenih osoba. Očevid je i dalje u tijeku."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.