Hrvatski radio

Radio Sljeme

16:15 / 02.02.2014.

Autor: Ivan Hlupić/HRT

Led okovao Gorski kotar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Diljem Hrvatske pada ledena kiša, koja se smrzava u dodiru s tlom, stvarajući probleme na cestama! Zbog poledice i srušenih grana, najteže je u Gorskom kotaru.

Za područje Fužina i Čabra proglašena je elementarna nepogoda. Električne energije u Fužinama nema od jučer od 16 sati poslijepodne, a zbog sve debljeg sloja leda struje nema ni na području Čabra, Mrkoplja i cijele kupske doline - prenosi HRT.

Na većini cesta u Gorskom kotaru, Lici i Karlovačkoj županiji proglašeni su tako zimski uvjeti. Zbog puknuća žica dalekovoda, koje su pale na kolnik, za sav je promet zatvoren dio autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo 2 i Kikovica u smjeru Rijeke, a od Kikovice do Delnica u smjeru Zagreba. Sva vozila preusmjeravaju se na Žutu Lokvu  preko Senja do Rijeke, i obrnuto. Većina je cesta mokra ili vlažna i skliska, pa u većem dijelu unutrašnjosti ima poledice. Na širem zagrebačkom području zaleđenih kolnika može biti oko Samobora i Zaprešića.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.