Hrvatski radio

Radio Sljeme

Ljetno računanje vremena!

29.03.2014.

11:28

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pripremite se za ljetno računanje vremena! Predstojeće noći, u 2 sata, vrijeme će se računati kao 3 sata, drugim riječima - kazaljke treba pomaknuti jedan sat naprijed.

Uvođenjem ljetnog računanja vremena prestaje, podsjetimo, obveza vožnje s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima. To se, međutim ne odnosi na vozače mopeda i motocikala, koji s upaljenim svjetlima moraju voziti cijele godine - podsjeća MUP. Policija vozače upozorava i da je s dolaskom ljepšeg vremena na prometnicama veći broj biciklista, motociklista ta mopedista, te ih stoga poziva na dodatni oprez.

Zbog ljetnog računanja vremena, dodajmo, i na prugama HŽ Infrastrukture, kao i uvijek do sada, organizirana su posebna dežurstva u elektrotehničkim službama te prometnim uredima, kako bi se svi automatski uređaji namjestili na novo, točno vrijeme. Tri putnička vlaka u željezničkome prometu - napominju iz HŽ-a - kasnit će do jedan sat. Riječ je o noćnim vlakovima na relaciji Zagreb - Split i obratno te o vlaku na relaciji Osijek - Zagreb.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.