Hrvatski radio

Radio Sljeme

Lučko će dobiti novi Dom zdravlja

24.07.2020.

15:58

Autor: Krešimir Vešnik

Lučko će dobiti novi Dom zdravlja

Lučko će dobiti novi Dom zdravlja

Foto: - / -

Lučko će dobiti novi Dom zdravlja! Imat će i ambulantu i ljekarnu, a trebao bi svečano biti otvoren za mjesec i pol dana. Tamo se energetski obnavlja Osnovna škola, dok je Dječji vrtić u Botincu dobio novo igralište. U Svetoj Klari se pak uređuju ulice. Sve je to obišao gradonačelnik Milan Bandić.

Baš kao što je i najavio, gradonačelnik Bandić svaki petak obilazi mjesne zajednice i Vijeća gradskih četvrti. Danas je na redu bio Novi Zagreb - zapad. Prva postaja, novi Dom zdravlja u Lučkom - U objektu koji je prilagođen i za osobe sa smanjenom pokretljivošću, bit će i ambulanta i ljekarna. Ukupna vrijednost ove investicije je 12, 12 i pol milijuna kuna. Ovo je riješenje, ne samo za naselje Lučko, već i za naselja Ježdovac, Hrvatski Leskovac... - napomenuo je predsjednik gradske četvrti Novi Zagreb - zapad, Jadranko Baturić.

A preko puta Doma Zdravlja, energetski se obnavlja tamošnja Osnovna škola - Obnova obuhvaća zamjenu fasade i stolarije, rekonstrukciju grijanja, a na krovu ćemo imati fotonaponsku elektranu. Paralelno s time, unutra su radovi gdje se jedan stambeni prostor koji je ispražnjen preuređuje, tako da će škola konačno dobiti blagavaonicu i još jednu suvremenu učionicu za potrebe produženog boravka - istaknuo je ravnatelj škole Pavo Šimović. Uz to, oko škole će se obnoviti parkić i igralište.

A igralište je već uređeno u Dječjem vrtiću Botinec, govori ravnateljica vrtića Marijana Pernar - Dvorište je uređeno prije, otprilike, dva mjeseca. Uređeno je po svim europskim, pedagoškim, sigurnosnim standardima. U objektu je oko tristo djece.  

A nakon završetka radova na vodovodu, uređuje se Ledinski put s odvojcima te Sunjska ulica u Svetoj Klari - Kada se ovo obnovi, počet će se uređivati i Burićev odvojak. To je oko 700-800 metara gdje još ima nekoliko ulica bez priključaka s vodom. Time bi ovaj kvart kompletno zaokružili sa svom infrastrukturom - rekao je predsjednik Mjesnog odbora Sveta Klara, Boris Kihak.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.