Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Manje oružja manje tragedija"

09.12.2014.

13:29

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sedmu godinu provodi se akcija "Manje oružja manje tragedija", čiji je cilj potaknuti građane na dobrovoljnu predaju oružja i podizanje svijesti građana o opasnostima koje nosi nestručno rukovanje oružjem.

U sedam godina kampanje od kada se provodi, predano je više od 2900 komada automatskog oružja te više od 3 milijuna streljiva, rekao je voditelj Službe prevencije Policijske uprave zagrebačke Velimir Tišma..

"Zadnjih godina evidentirali smo samo 7 ozljeda od kojih su 4 teške i 3 lakše. Prošle godine imali smo manje ozljeda, u pitanju su bile manje ozljede kod maloljetnika i to govori u prilog tome da preventivni programi imaju učinka"..

Početkom školske godine policijski službenici bili su prisutni  u nižim razredima osnovnih škola u kojima su provodili preventivne programe kako bi učenicima ukazali na opasnost od oružja i eksplozivnih sredstava. Protiv građana koji oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.