Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Markov trg treba otvoriti za javnost, a institucije zbog kojih je zatvoren preseliti"

03.02.2022.

12:10

Autor: Radio Sljeme

Mrak Taritaš

Mrak Taritaš

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Trg svetog Marka treba biti dostupan građanima, a institucije zbog kojih je zatvoren za javnost trebaju se preseliti na drugu lokaciju - izjavila je saborska zastupnica GLAS-a, Anka Mrak Taritaš. 

Mrak Taritaš je podsjetila da je Markov trg zatvoren za javnost metalnom ogradom otkad je u listopadu 2020-te mladić iz vatrenog oružja zapucao po zgradi Vlade i ranio policijskog djelatnika.

- Od tada se nije dogodilo baš ništa, osim što je premijer pokazao nezadovoljstvo radom institucija koje su istraživale incident. Za očekivati je da će premijer ići na 'zamor materijala' dok institucije ne pristanu dati izvješće koje će njemu odgovarati, a Markov trg će i dalje biti zatvoren - ustvrdila je Mrak Taritaš.

- Ljudi koji žive na Gornjem gradu neki mogu proći, neki ne. To nije normalno i uobičajeno u razumnoj zemlji, koja treba poštivati i štititi svoje institucije, ali mora voditi računa da Markov trg treba biti dostupan svim građanima i turistima - smatra čelnica GLAS-a.Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.