Hrvatski radio

Radio Sljeme

Među dobitnicima godišnjih nagrada HND-a i novinarka Radio Sljemena Ivana Radaljac Krušlin

03.05.2013.

17:39

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Svjetski je dan slobode medija. Tim povodom Hrvatsko novinarsko društvo tradicionalno je dodijelilo svoje nagrade.

Novinarka godine je Nataša Škaričić, a dobitnica nagrade za životno djelo je naša dugogodišnja urednica i novinarka uglavnom na Trećem radijskom programu Giga Gračan.

Nagrađeni novinari HRT-a.!

Na dodjeli godišnjih nagrada HND-a za 2012. nagradu Marija Jurić Zagorka za televizijsko novinarstvo dobila je novinarka HRT-a Anka Bilić Keserović za dokumentarni film I ružičasto je crno. Ocjenjivačka skupina za televizijsko novinarstvo jednoglasno je zaključila kako je taj dvodijelni televizijski politički dokumentarac o bivšem premijeru Ivi Sanaderu na najbolji način rasvijetlio pozadinu i kontekst političkog uspona i pada protagonista najveće korupcijske afere u Hrvatskoj.  

Nagradu Marija Jurić Zagorka za radijsko novinarstvo dobila je naša kolegica s Radio Sljemena Ivana Radaljac Krušlin za serijal dokumentarnih reportaža Žena, kurva, kraljica, Dom na kraju svijeta, Svijet za šut i Dema, devla. U obrazloženju ocjenjivačke skupine stoji kako je Ivana Radaljac Krušlin serijom dokumentarnih reportaža te intervjua s ljudima s ruba slušatelje uspjela upoznati s onom stranom društva koju uglavnom ignoriramo i koje se sramimo. Isto tako, uspjela je potaknuti ne samo toleranciju nego i ljudsko razumijevanje za ove ljude i njihove probleme.

Izjavu Ivane Radaljac Krušlin poslušajte u prilogu!!!

Nagradu za snimateljski prilog na televiziji Žarko Kaić za 2012. godinu dobio je HRT-ov snimatelj Igor Tukša za reportaže Mađarska oaza na Bilogori i 40 godina stvaralaštva podravske književnice Božice Jelušić. U obrazloženju stoji kako se Igor Tukša u proteklih dvadesetak godina rada na HRT-u, ponajviše u studiju Bjelovar, dokazao kao profesionalan, kreativan i motiviran snimatelj, a iz priloženih reportaža vidljivo je da pokazuje i razumijevanje filmskog jezika te da njegovi radovi imaju prepoznatljiv, osobni pečat.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.